BlackLatteOficial.com

Black Latte Comentarii

Carbune Activ Pentru Slabit

Nou pentru industria carbonului activ? Veți găsi că acest lucru este extrem de util pentru tine să cunoașteți elementele de bază ale carbonului activ. carbune activ pentru slabit.

  • Carbune Activ Pentru Slabit
  • Proprietățile cheie ale Carbune Activ
  • Adsorbție
  • Tipuri de Carbune Activ

 

Carbune Activ Pentru Slabit

Carbune activ este un mediu de absorbție carbonaceos foarte poros, care are o structură complexă compusă în principal din atomi de carbon. Rețelele de pori din cărbunii activați sunt canale create într-un schelet rigid de straturi dezordonate atomi de carbon, unite prin legături chimice, stivuite neuniform, creând un foarte poros colțuri structură, fisuri, crăpături și fisuri între straturile de carbon. carbune activ pentru slabit. Ajută la topirea grăsimii din corp. Opreste organismul sa produca grasimi. Curăță corpul. Îmbunătățește rata metabolismului. Carbune Activ este de asemenea utilizat în cafea Latte Black, care ajută la scăderea în greutate.

Carbune Activ

carbune activ sunt realizate din coajă de nucă de cocos, turbă, lemn de esență tare și moale, cărbune lignit, cărbune bituminos, oase de măsline și diverse materiale speciale carbonizate. Mecanismele de activare chimică sau activare prin abur la temperaturi înalte sunt utilizate în producția de carbon activat din aceste materii prime.

Rețeaua de pori inerente structurii cu zăbrele a carboni activat permite îndepărtarea impurităților din lichide și gaze printr-un mecanism cunoscut sub numele de adsorbție. Aceasta este cheia pentru performanța carbune activ.

 

Adsorbție

Adsorbția este legarea sau atașarea atomi, ioni si molecule (adsorbatul) a unui gaz, lichid sau o soluție la suprafața unui mediu adsorbant de cărbune activ. Porozitatea carbune activ oferă o suprafață vastă în care această adsorbție poate avea loc. Adsorbția se produce în pori puțin mai mari, care sunt molecule adsorbante, de aceea este foarte important să se potrivească molecula care încearcă să absoarbă dimensiunea porilor cărbunelui activ. Aceste molecule sunt prinse în structura porului intern al carbonului prin forțele lui Van Der Waals sau prin alte legături de atracție și se acumulează pe o suprafață solidă.

În mod tipic, 1 m3 de carbon activat cu 0,3 m3 de pori interni poate absorbi 30 m3 sau mai mult dintr-un gaz, chiar dacă este prezent în concentrații scăzute într-un purtător.

 

Două tipuri de adsorbție

Adsorbția fizice: In timpul acestui proces, adsorbați sunt menținute pe suprafața pereților porilor prin forte atractive slabe cunoscute sub numele de Van der Waals forță sau forțe de dispersie din Londra.

Chemisorbție: aceasta implică forțe relativ puternice de atracție, legături chimice reale între adsorbați și complexe chimice din peretele poros al cărbunelui activ.

 

Proprietățile cheie ale carbonului activ

Aria suprafeței: în general, cu cât suprafața internă este mai mare, cu atât eficacitatea carbonului este mai mare. Suprafața carbonului activ este impresionantă, de la 500 la 1500 m2 / g sau chiar mai mult; O lingură de carbon activ este ușor egală cu suprafața unui teren de fotbal.

În procesul de activare este creată această suprafață vastă. Cel mai comun proces este activarea aburului; la aproximativ 1000 ° C, moleculele de vapori arse în mod selectiv găurile din materia primă carbonizată, creând astfel o multitudine de pori în matricea carbonată. În activarea chimică, acidul fosforic este utilizat pentru a construi un sistem poros la o temperatură mai scăzută.

Volumul total al porilor: se referă la toate spațiile porilor dintr-o particulă de carbon activat. Se exprimă în mililitri pe gram (ml / g), volum în raport cu greutatea. În general, cu cât volumul porilor este mai mare, cu atât este mai mare eficiența. Cu toate acestea, dacă dimensiunile moleculelor care urmează să fie adsorbite nu se potrivesc cu dimensiunea porilor, o parte a volumului porilor nu va fi utilizată. Volumul total al porilor (T.P.V.) diferă în funcție de sursa materiei prime și de tipul metodei de activare.

Raza porilor: raza medie (medie) a porilor, deseori măsurată în angstromuri, diferă în funcție de tipul de carbon activat.

 

Distribuția volumului porilor: fiecare tip de carbon are propria distribuție unică a dimensiunilor porilor. Ele sunt cunoscute sub numele de micropori (mici), mezoporoși (medii) și macropori (mari). Carbonii pentru a adsorbi multe tipuri de molecule de gaz sunt microporoși. Cele mai bune carburi pentru decolorare au o distribuție mai mare a mesoporelor.

  • Microporuri r <1nm
  • Mesoporos r 1-25nm
  • Macroporos r> 25nm

nm = nm

 

Diferite tipuri de carbon activat

Cărbunele activat este disponibil în principal în trei forme sau forme: pulbere, granulare și extrudate. Și fiecare formă este disponibilă în mai multe dimensiuni. În funcție de aplicație și de cerințe, se recomandă o formă și o dimensiune specifică.

 

Granulat de carbon activat (GAC)

GAC sunt particule de formă neregulată formate prin frezare și cernere. Aceste produse variază de la 0,2 mm la 5 mm. Ei au avantajele de a fi mai greu și mai durabil decât praful de carbon activ, curat să se ocupe, să purifice volume mari de gaz sau lichide de o calitate constantă și pot fi reactivate și reutilizate de mai multe ori. GAC-urile sunt utilizate atât în ​​aplicații de fază lichidă cât și în gaze și în sisteme fixe și mobile.

În aplicațiile în fază lichidă, carbonul activ granular este ambalat în coloane și turnuri prin care curg lichide. GAC sunt utilizate atunci când există un singur produs care trebuie rafinat sau produs în mod continuu în cantități mari. În aplicațiile de fază gazoasă, GAC au avantajul de a avea un debit suficient, cu o cădere de presiune acceptabilă în patul de carbon.

În plus, carbonii granulați activi sunt aproape întotdeauna regenerați și reutilizați. Perioada dintre reactivări variază semnificativ, dar în medie este de 18 luni. Pierderea materialului în timpul reactivării variază de la 5% la 15%.

 

Pulberea cu carbon activ (PAC)

PAC-urile au în general o distribuție a dimensiunii particulelor care variază de la 5 la 150 Å, deși sunt disponibile grade mai groase și mai fine. Avantajele carbonului activat sub formă de pudră sunt costurile de prelucrare mai mici și flexibilitatea în funcționare. Dozarea de carbon activ pulverulent poate fi mărită sau scăzută cu ușurință, deoarece condițiile de proces variază. Carbonii activi cu pulbere sunt utilizați în principal pentru adsorbția în fază lichidă. Se adaugă la lichidul care urmează să fie tratat, amestecat cu lichid și, după adsorbție, este eliminat prin sedimentare și filtrare. Carbonii activi cu pulbere sunt utilizați, în general, în procedee discontinue, deoarece cantitatea adăugată poate fi ușor modificată și pulberea poate fi ușor îndepărtată. Praful de turtă umedă nu se regeneră din cauza problemelor legate de reciclarea carbonului, ci este incinerat sau plasat în depozite de deșeuri. Este, de asemenea, utilizat în cafeaua latte negru.

 

Carbon extrudat

Acestea sunt granule cilindrice cu un diametru cuprins între 1 mm și 5 mm. Procesul de extrudare, împreună cu materia primă utilizată, asigură că produsul final este greu și potrivit pentru aplicații grele. Forma de pelet extrudată asigură o scădere scăzută a presiunii în sistem, care este un aspect important în aplicațiile în fază gazoasă. Piețele se află în recuperarea solvenților, purificarea gazelor și controlul emisiilor de automobile, în care activitatea în volum mare, scăderea presiunii scăzute și rezistența ridicată la acumularea de carbon extrudat îi permit să dureze întreaga durată de viață a vehiculului.

 

Updated: November 12, 2019 — 2:54 pm
BlackLatteOficial.com © 2019