BlackLatteOficial.com

Black Latte Comentarii

5 pași pentru a-ți reseta intestinul și nivelul de energie după o zi înflăcărată

Te-ai bucurat puțin prea mult la prânzul tău Melbourne Cup sau la petrecerea de Crăciun? 28 de Sam Wood nutriționistul Shahna Sarpi, explică cum să-ți readuci sănătatea pe drum, în 5 pași simpli.

Sezonul festiv este bine și cu adevărat la noi. Este acea perioadă a anului în care calendarul nostru se umple de adunări sociale și, în general, înseamnă multă mâncare și hai să ne confruntăm cu mult alcool.

În timp ce ne distrăm foarte mult ziua, de multe ori ne lasă rău pentru noi în ziua următoare. Iată câteva sfaturi care să te ajute să te recuperezi în cel mai scurt timp.

 

1. Hidratează-te

Acesta este atât de simplu, dar nu pot să-l subliniez suficient. Apa nu este esențială numai pentru procesul nostru de detoxifiere, dar este, de asemenea, o parte vitală a ciclului nostru energetic. Aceasta înseamnă că va ajuta la eliminarea alcoolului, sprijinind în același timp nivelul nostru de energie. Este unul dintre cele mai ușoare lucruri pe care le putem face pentru a ne reseta corpurile, deci nu-i subestima puterea.

Pentru un plus de detoxifiere, adăugați o linie de suc de lămâie sau oțet de cidru de mere în apă fierbinte. Doar asigurați-vă că beți acest lucru dintr-un paie din metal sau bambus pentru a vă proteja smalțul dinților. Pe tema hidratării, apa de nucă de cocos este o mare sursă de electroliți și este o altă modalitate excelentă de rehidratare.

 

2. Reveniți la consumul de alimente întregi și mese echilibrate

După o zi (sau câteva zile) de mâncare la adunările sociale, este bine să te întorci la consumul de mese echilibrate din punct de vedere nutrițional alcătuite din alimente adevărate.

Cu cât aceste alimente sunt mai apropiate de sursa lor naturală, cu atât mai bine. Acest lucru înseamnă că sunt mult mai susceptibili să conțină multă fibră pentru sănătatea intestinelor noastre și nutrienții de care avem nevoie pentru a ne sprijini corpul, deoarece îndeplinește toate funcțiile sale.

O masă echilibrată ar trebui să fie formată din o mulțime de legume, o sursă de proteine ​​de calitate, niște carbohidrați complecși și un servit de grăsimi sănătoase. Cu cât poți intra mai multe legume, cu atât vei fi de ajutor (și intestinul tău) să revină pe cale.

 

3. Nu cădea în ispitele „mâncării de mahmureală”

Știți despre ce vorbesc – un burger gras, chipsuri fierbinți, mac și brânză, două tăițe minute … oricare dintre acele alimente confortabile la care avem mai multe șanse să ajungem după o noapte mare. Aceasta nu înseamnă că nu vă puteți bucura de aceste tipuri de alimente; mergi doar pentru o versiune reală a alimentelor.

De ce nu prăjiți niște cartofi sau cartof dulce în loc de chipsuri prăjite adânc sau faceți-vă o farfurie plăcută cu paste, gătiți un cartof prăjit cu tăiței sau faceți-vă un burger de casă? Corpul nostru, și în special intestinul nostru, adoră alimentele adevărate. Versiunile mai puțin rafinate ale acestora sunt adesea mai delicioase și obținem mai mult din ele din punct de vedere nutrițional. Utilizați principiile de la vârful nr. 2 pentru a crea o versiune echilibrată nutrițional a acestor alimente comune de confort.

 

4. Mâncați alimente cu o mulțime de vitamine B

 

5 pași pentru

 

Vitaminele B sunt cu adevărat importante pentru detoxifierea noastră, precum și unii dintre cei mai importanți cofactori din ciclul nostru energetic. Mâncând alimente bogate în vitamine B, îți vei sprijini ficatul, stimulându-ți totodată nivelul de energie.

Puteți găsi diferitele vitamine B, în carne de vită, carne, pește, ouă, fasole, linte și verzi cu frunze – toate pe care le veți mânca atunci când urmați o dietă alimentară reală.

Drojdia nutritivă este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamine B și poate fi adăugată în mese, marea parte este că are, de asemenea, o aromă de brânză plăcută, ceea ce o face un plus excelent la multe feluri de mâncare.

 

5. Mișcați-vă corpul

 

În timp ce poate dorim să rămânem în pat sau pe canapea, simțindu-ne rău pentru noi înșine, exercițiile fizice sunt unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru a reporni sistemul și pentru a simți beneficii imediate – salut endorfine!

Știm cu toții cât de bine este pentru noi exercițiile fizice și acest lucru nu este diferit după o zi mare sau o adunare socială.

Pregătirea transpirației prin exercițiu va susține procesul de detoxifiere și ne va oferi acea agitatie de energie care vine cu un antrenament bun. Doar asigurați-vă că vă cunoașteți limitele și nu vă împiedicați prea tare dacă sunteți mai rău pentru uzură sau mai ales deshidratat. O plimbare frumoasă sau ședință de yoga poate fi suficientă.

Updated: January 2, 2020 — 6:14 pm
BlackLatteOficial.com © 2019