BlackLatteOficial.com

Black Latte Comentarii

16 Cele mai Interesante Fapte Despre Cafea

Aici sunt oameni care nu pot începe ziua fără să bea o cafea proaspăt preparată. Adoră cafeaua atât de mult, încât uneori se numesc „dependenți de cafea”.
Ei bine, a bea o ceașcă de cafea în fiecare zi nu este neapărat un obicei prost. Dimpotrivă, sa dovedit a fi sănătos. Cafeaua dvs. zilnică de dimineață vă oferă mai multe lucruri decât un impuls energetic. De asemenea, sa arătat că ne protejează împotriva diabetului de tip 2, a bolilor hepatice și scade riscurile de insuficiență cardiacă. Dar, pe lângă sănătate, există și lucruri mai interesante despre cafea.
Revenind în timp, am văzut că cafeaua nu este doar o băutură. De fapt este mult mai mult. În trecut, oamenii s-au adunat în case pentru a împărtăși o ceașcă de cafea și a schimba informații.
În America de Nord și în multe țări din vestul Europei, Starbucks și alte lanțuri de cafea au dominat piața deoarece oferă clienților o experiență completă în jurul cafelei. Cafea și prieteni, cafea și muncă, cafea și gustări și cafea pentru a merge! Irlandezii amestecă cafeaua cu whisky și o numesc „cafea irlandeză”. În Italia, espressorul și espresso-ul s-au născut și au făcut-o băutura preferată de întreaga zi a italienilor. În Grecia, există „kafenio”, o cafenea de modă veche pentru domni bătrâni, unde beau cafea greacă și fac schimb de idei politice sau joacă cărți și un joc de masă numit „tavli”. Apoi, de asemenea, în unele țări, cum ar fi Columbia sau Brazilia, întreaga economie se bazează pe cafea. Una dintre cele mai populare cafele este Black latte România 2020. Oamenii o beau pentru a crește cofeina și a pierde în greutate.
Așa că ne face cu adevărat curioși să cunoaștem fapte mai interesante despre cafea ca marfă în sine, dar și ca băutură.

Fapte interesante despre cafea

 

1. Al doilea în lume
Este a doua cea mai mare marfă comercializată din lume. Petrolul brut este primul. Da, nu este o dactilografie. Cafeaua este consumată în cantități mari, devenind cea mai iubită băutură după apă. Este în valoare de peste 100 de miliarde de dolari în toată lumea.

 

2. Hawaii este singurul stat american care crește cafea
Condițiile bune de creștere a cafelei necesită altitudini mari, climă tropicală și sol bogat. Există un singur stat, Hawaii, care este capabil să crească cafea. Producea cafea chiar înainte de a fi o stare. (Cu toate acestea, recent, fermele din California au început să crească tufe de cafea!)

 

3. Cafeaua a fost descoperită de o tânăra de capră
S-a spus că cafeaua a fost descoperită de o tânăra de capră în Etiopia în anii 1500. Și-a văzut caprele mâncând cireșe de cafea. După aceea, a observat o schimbare în comportamentul lor. Au obținut o cantitate mare de energie și nu au dormit noaptea. Moșul și-a împărtășit descoperirile cu călugării locali și apoi după ce au făcut o băutură cu boabe de cafea, au realizat că pot sta toată noaptea și să se roage. Apoi, ei au răspândit cuvântul altor călugări etiopieni și au ajuns în toată lumea civilizată.

 

4. Cafeaua a ajutat sportivii olimpici
Brazilia nu și-a putut permite să-și trimită sportivii la Los Angeles pentru Jocurile Olimpice din 1932, așa că guvernul i-a încărcat într-o navă plină de cafea, care a fost vândută pe drum pentru a-și finanța călătoria.

 

5. Mecca a interzis cafeaua
Cafeaua a fost interzisă în Mecca în 1511. Se credea că stimulează gândirea radicală și mângâierea.

6. Adăugați smântână, mențineți-vă cafeaua caldă
Cafeaua rămâne caldă cu 20% mai mult când adăugați cremă.

7. Divorțează din cauza unei cafele groaznice
În cultura arabă antică, o femeie putea să divorțeze de soțul său numai dacă nu i-ar plăcea cafeaua ei.

 

8. „Expresso” italian
Cuvântul espresso provine din italiană și înseamnă „exprimat” sau „forțat”. Espresso se face prin forțarea apei foarte calde sub presiune ridicată prin cafea fină, compactată.

 

9. Cafeaua este un fruct
Boabele de cafea cresc pe un tufiș. Ele sunt de fapt groapa unei boabe, ceea ce le face un fruct. Există două soiuri principale de fasole, verde și roșu. Boabele roșii au un miros mai frumos și sunt mai puțin acide. Boabele roșii sunt folosite pentru a produce cafele mai ușoare. Cu cât au fost prăjite boabele de cafea – cu atât sunt mai sănătoase. Cafeaua decaffeinată provine dintr-un proces chimic în care cofeina este scoasă din fasole. Cofeina este apoi adesea vândută Coca-Cola.

 

10. Beethoven iubea cafeaua
Beethoven a fost un iubitor de cafea atât de aprins, încât a numărat 60 de fasole pe cană înainte de a face bere.

Citește și 11 Motive De Sănătate Pentru a Bea Black Latte Cafea

Updated: November 12, 2019 — 3:26 pm
BlackLatteOficial.com © 2019